Jaké jsou kompetence tygra?
Jaké jsou kompetence tygra?

Video: Jaké jsou kompetence tygra?

Video: Jaké jsou kompetence tygra?
Video: Kurz češtiny 108: ZVÍŘATA (Jaká jsou a co dělají?) 2024, Smět
Anonim

Soubor ošetřovatelství informatika kompetence publikované iniciativou TIGER1 obsahují tři kategorie kompetencí: základní počítačové dovednosti, informační gramotnost a management klinických informací.

Když to vezmeme v úvahu, jaké jsou informatické kompetence?

Informatika dovednosti byly kategorizovány jako: řízení, systémové požadavky a výběr, návrh a vývoj, fiskální řízení, implementace, analýza a hodnocení a údržba systému. Pro získání konsenzu o tom byl použit přístup Delphi kompetencemi.

Následně je otázkou, které tři oblasti jsou kategorizovány v informatických kompetencích? Tyto 323 kompetencemi byly rozděleny do tři hlavní kategorie: počítačové dovednosti, informatika znalosti a informatika dovednosti do čtyř úrovně ošetřovatelské praxe (tj. začínající sestra, zkušená sestra, informatika specialista a informatika zlepšovatel).

Co je tedy tygří iniciativa?

Zaměření na reformu vzdělávání, meziprofesní komunitní rozvoj a globální rozvoj pracovní síly, technologická informatika Guiding Education Reform ( TYGR ) iniciativa nabízí nástroje a zdroje pro studenty, aby mohli rozvíjet své dovednosti, a pro pedagogy, aby vytvořili učební osnovy pro technologii a zdravotnickou informatiku.

Co potřebují vychovatelé zdravotních sester vědět o tygří iniciativě?

Autoři nastiňují Iniciativa TIGER stejně jako akce, které vychovatelky sester může trvat na rozvoji a integraci informatických kompetencí do učebních osnov zdravotní sestry za špičkovou a technologicky vyspělou péči zaměřenou na pacienta 21. století.

Doporučuje: