Co znamená Zulu ve vojenském čase?
Co znamená Zulu ve vojenském čase?

Video: Co znamená Zulu ve vojenském čase?

Video: Co znamená Zulu ve vojenském čase?
Video: Africa: Zulu Empire - Last Stands and Changing Fortunes - Extra History - #4 2024, Březen
Anonim

Zulu (zkratka pro " Zuluský čas ") je používané v válečný a v navigaci obecně jako termín pro Universal Coordinated Čas (UCT), někdy nazývané Universal Čas Coordinated (UTC) nebo Coordinated Universal Čas (ale zkráceně UTC) a dříve nazývané Greenwich Střední čas.

Podobně se lze ptát, zda je čas Zulu stejný jako čas vojenský?

Z – Zuluský čas Zóna ( Vojenský čas ) V současné době má stejný čas posun zóny jako Z (UTC +0), ale jiný čas název zóny. Zuluský čas Zóna (Z) nemá žádnou odchylku od Coordinated Universal Čas (UTC). Tento čas zóna je a vojenský čas zóna.

Stejně tak, proč armáda používá Zuluský čas? Zuluský čas je UTC čas . Důvod názvu zulu je protože tam je hodinový posun nuly někdy označovaný Z a v abecedě NATO Z je Zulu.

V této souvislosti, proč tomu říkají Zulu čas?

Greenwichský střed Čas byl označen jako „referenční čas “, s offsetem nula hodin. Fonetická rádiová abeceda pro Z je ZULU - takže když někdo říká ZULU čas “, je to zkratka pro „nulový posun čas “, což znamená Greenwichský střed Čas nebo přesněji UTC - Coordinated Universal Čas.

Jaký je formát času Zulu?

Zuluský čas . To je datum „RRRR-MM-DD“se čtyřmístným rokem, dvoumístným měsícem a dvoumístným dnem, „T“pro „ čas ,“následuje a časové formátování jako „HH:MM:SS“s hodinami, minutami a sekundami, za všemi následuje „Z“, které označuje, že Zuluský formát.

Doporučuje: