Co je Booleovský datový typ v SQL Server?
Co je Booleovský datový typ v SQL Server?

Video: Co je Booleovský datový typ v SQL Server?

Video: Co je Booleovský datový typ v SQL Server?
Video: Build Your Business Based On PostgreSQL Databases | Citus Con: An Event for Postgres 2022 2024, Smět
Anonim

A booleovský je datový typ která může uložit hodnotu True nebo False. To je často uloženo jako 1 (pravda) nebo 0 (nepravda). Je pojmenován po George Boole, který v 19. století jako první definoval algebraický systém logiky.

Jednoduše, existuje v SQL booleovský datový typ?

Tam je booleovský datový typ v SQL Server. Jeho hodnoty mohou být TRUE, FALSE nebo UNKNOWN. Nicméně, datový typ boolean je pouze a výsledek a booleovský výraz obsahující nějakou kombinaci porovnávacích operátorů (např. =,, =) nebo logických operátorů (např. AND, OR, IN, EXISTS).

Dále, co je Boolean v databázi? Boolean operátory tvoří základ matematických množin a databáze logika. Spojují hledaná slova dohromady, aby zúžili nebo rozšířili vaši sadu výsledků. Tři základní booleovský operátory jsou: AND, OR a NOT.

Za druhé, k čemu se používá datový typ Boolean?

BOOLEAN může být použitý jako datový typ při definování a sloupec v tabulce nebo a variabilní v databázové proceduře. Podpora pro datový typ BOOLEAN pomáhá migraci z jiných databázových produktů. Boolean sloupce přijímají jako vstup literály SQL FALSE a TRUE.

Co je to booleovská hodnota SQL?

Velký SQL 1.0 - Booleovské hodnoty . A booleovská hodnota představuje pravdu hodnota . The BOOLEAN typ je 1-byte hodnota což znamená true, false nebo null. Boolean lze přetypovat na nebo ze znakových datových typů obsahujících „true“nebo „false“. Ve srovnání je „pravda“vyšší než „nepravda“.

Doporučuje: