Co znamená primitivní hodnota v JavaScriptu?
Co znamená primitivní hodnota v JavaScriptu?

Video: Co znamená primitivní hodnota v JavaScriptu?

Video: Co znamená primitivní hodnota v JavaScriptu?
Video: JavaScript - Reference vs Primitive Values/ Types 2024, Smět
Anonim

v JavaScript , a primitivní ( primitivní hodnota , primitivní datový typ) jsou data, která nejsou objektem a nemají žádné metody. Je jich 7 primitivní datové typy: string, number, bigint, boolean, null, undefined a symbol.

Vzhledem k tomu, co se rozumí primitivními hodnotami?

A ' primitivní ' datový typ prostředek že máte a hodnota uloženo v paměti - toto hodnota nemá žádné metody ani vnitřní strukturu. A primitivní lze ovládat pouze externími operacemi. V Javě jsou primitivy čísla ( int , dlouhý atd.) a char.

Následně je otázkou, co jsou primitivní a referenční datové typy v JavaScriptu? v JavaScript , a variabilní může uložit dvě typy z data : primitivní a referenční . JavaScript poskytuje šest primitivní typy jako nedefinovaný, null, boolean, číslo, řetězec a symbol a referenční typ objekt. Stručně řečeno, a variabilní který ukládá objekt, ke kterému přistupuje odkaz.

Co je kromě výše uvedeného v JavaScriptu primitivní a neprimitivní?

Datové typy, které jsou známé jako primitivní hodnoty v JavaScript jsou čísla, řetězce, booleovské hodnoty, null, nedefinováno. Objekty, jako jsou funkce a pole, jsou označovány jako ne - primitivní hodnoty. Zásadní rozdíl mezi primitivů a ne - primitivů je to? primitivů jsou neměnné a ne - primitivů jsou proměnlivé.

Co je nedefinovaná hodnota v JavaScriptu?

Na druhou stranu, nedefinováno znamená, že proměnná nebyla deklarována nebo nebyla zadána a hodnota . Když deklarujete proměnnou v javascript , je přiřazena hodnota nedefinovaná . To znamená, že proměnná je nedotčená a lze jí přiřadit libovolnou hodnota napříště.

Doporučuje: