Co znamená desetinný zápis s tečkami?
Co znamená desetinný zápis s tečkami?

Video: Co znamená desetinný zápis s tečkami?

Video: Co znamená desetinný zápis s tečkami?
Video: Jak napsat periodické desetinné číslo jako zlomek? 2024, Smět
Anonim

Definice a používat

Tečka - desítkový zápis je formát prezentace pro číselná data vyjádřená jako řetězec desetinný čísla oddělená tečkou. V počítačových sítích se tento termín často používá jako synonymum tečkovaný čtyřkolka notový zápis nebo čtyřkolky- tečkovaný zápis , specifické použití pro reprezentaci IPv4 adres

V této souvislosti, jaký je účel tečkované desítkové reprezentace?

Metoda zápisu IP adres, kde hodnota každého bajtu je uvedena jako a desetinný číslo a každý bajt oddělený a tečka . 0,1 je tečkované desetinné znázornění binární hodnoty 1111111100000000000000000000001, což je adresa, na kterou se váš počítač odkazuje.

Také, co je maska podsítě v desítkovém zápisu s tečkami? Všichni hostitelé v a podsíť by měl mít stejný podsíť ID a maska podsítě . Ve prospěch lidí, maska podsítě se obvykle vyjadřuje v tečkovaný desetinný zápis podobný tomu notový zápis používá se pro IP adresu. je vyjádřen v tečkovaný desetinný zápis jako 255,255. 0,0.

Podobně se lze ptát, jaká je desetinná reprezentace IP adresy oddělená tečkami?

IPv4 adresy jsou dlouhé 32 bitů (4 bajty). Adresa IPv4 je zapsána ve formátu 4 desetinných čísel oddělených jednou tečkou, proto se nazývá desetinná tečka notový zápis . Toto je obecně reprezentováno jako d.d.d.d, kde každé d představuje desetinné číslo v rozsahu 0-255. Příkladem je 193,65.

Proč jsou IP adresy odděleny tečkami?

Proč IP adresa má '. IP adresa použití tečka -desetinný zápis reprezentující formát pro číselná data. Tečka -decimal obsahuje řetězec desetinných čísel, každé z nich oddělené tečkou. Chcete-li vytvořit IP adresa snadno ovladatelný, dlouhý řetězec bitů je rozdělen na 4 desetinná čísla v rozsahu od 0 do 255.

Doporučuje: